Wednesday, April 1, 2015

Лаконічний дизайн сайту: мінімалізм основа юзабіліті

Тенденції сучасного веб дизайну все більше тяжіють до простоти і мінімалізму. У цій публікації ми розберемо, як впливає на юзабіліті сайту лаконічність і простота дизайну, розглянемо приклади і правила створення чистого дизайну сайту .
Тенденції сучасного дизайну

При створенні дизайну комерційних сайтів ми прагнемо використовувати прості способи повідомлення інформації, не застосовуючи марну графіку, яка тільки ускладнює сайт і збільшує швидкість завантаження контенту.

Веб-дизайн стрімко змінюється, так як весь час з'являються нові технології, такі як flash ефекти, та інші динамічні елементи. Використання великої кількості візуальних ефектів і барвистою графіки, які створюють неприємний для очей хаос - вже пішло в минуле.

Мінімалістичний стиль у веб дизайні позначає уникнення надмірного наповнення сайту не потрібною графікою та іншого непотрібного контенту. Важливо приділити особливу увагу тієї інформації, яка важлива для користувачів. Вона повинна бути показана на сайті в зручній легкої до сприйняття формі та що дає можливість інтуїтивно її сприймати.
Основна тенденція в сучасному веб-дизайні - це мінімалізм і простота.

    Дизайн сайту повинен допомогти швидко знайти і зрозуміти інформацію.
    Важливо зосередити увагу користувача на те, що дійсно має для нього значення і уникати «витребеньок» і перешкод, які відволікають його від головного.
    Дизайн сайту не повинен бути перевантажений динамічними елементами

Юзабилити сайта - лаконичный дизайн, грамотная навигация
Основна концепція лаконічного дизайну сайту

Основна концепція в мінімалізмі: «Менше - значить краще». Тенденція лаконічності направляє веб-дизайнерів застосовувати меншу кількість графічних елементів, які захаращують головне інформаційний зміст сайту. Внаслідок цього відбувається невелике зниження функціональності веб-сайту. З іншого боку якщо елементів управління та навігації занадто багато на одній сторінці, то користувачеві легко заплутатися на сайті.

Досить часто нашим дизайнерам доводиться вирішувати такі важливі завдання:

    Як зібрати всю інформацію, яку потрібно донести до користувача сайту в спрощеному мінімалістичному дизайні?
    Як без застосування додаткових елементів управління та навігації підвести до потрібного дії?
    Як сформувати структуру, щоб всі важливі елементи сайту завжди були під рукою?

Це непрості завдання, тому кінцевому користувачеві в першу чергу важливо швидко знайти потрібну інформацію і не заплутатися в лабіринтах переходів на сайті. Реальність така, що постійний брак часу призводить до того, сто користувачі не хочуть витрачати багато часу в пошуках цікавить їх на одному сайті, тому вони, швидко покинуть інтернет сайт , який переобтяжений великою кількістю графічних елементів до того як знайдуть щось важливе.

Інтернет наповнений іншими, більш доступними джерелами інформації. Тому при створенні дизайну важливо враховувати, як зацікавити користувача і утримати його для подальшого перебування на сайті. Саме цього і добивається концепція мінімалізму в дизайні сайтів.

Основний принцип мінімалізму полягає в тому, що чим простіше і лаконічніше буде дизайн і чим менше графічних елементів буде використано на сторінці, тим легше буде сприймати суть сайту.

Роблячи акцент на основних елементах сайту, можна досягти гарної конверсії та отримати багато постійних відвідувачів, які будуть повертатися на ваш ресурс за новою інформацією. Для цього при розробці сайту необхідно ретельно опрацювати схему майбутнього дизайну, визначити в ньому головні елементи і уникати складної навігації, яка негативно впливає на юзабіліті.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.myyunku.com www.nicesoft.ru www.naqatube.com www.nurotaxtb.uz www.pushkin-museum.ru www.pozitiff.info www.rap-z.ru www.qazaqpen-club.kz www.russkie-pesni.com www.rixtechtools.com