Friday, March 20, 2015

Стратегічна значимість створення та опису структури веб сайту на професійному рівні.

У процесі розробки сайту в структурі враховуються найдрібніші подробиці і технічні елементи, які могли б полегшити пошук користувачів, і не тільки привести їх на конкретну інтернет-сторінку, але і затримати їх на ній. При цьому дуже важливою деталлю є опис структури сайту. На початковому етапі найдоцільніше використовувати лінійний тип, оскільки змішаний тип план-сайту може досить швидко заплутати користувача, і йому вже буде нелегко повернутися на потрібну сторінку. Структура веб сайту повинна бути максимально простою, щоб людям не доводилося запам'ятовувати зворотне повернення, як цілу блок-схему. Для всіх відвідувачів нового ресурсу структура web сайту буде невідомою, можливо просто схожою на ті, що вони вже зустрічали. Саме тому, навіть якщо продукція і послуги, представлені на сайті, задовольняють інтереси користувача, але йому складно розібратися в структурі веб сайту, він залишає сторінку. Навігація повинна бути зручною, тобто для того, щоб побачити наочне зображення необхідного товару і прочитати детальну інформацію про нього, потенційний клієнт не повинен переходити по десяти посиланнях розгалуженої схеми.

Насправді, існує всього лише три етапи відвідування сайту користувачем. Перший - це його безпосередній вхід на сайт, другий - пересування по сайту, третій - вихід, причому, або з отриманням необхідної інформації, або не задоволений невирішеними завданнями. Таким чином, результат буде залежати від того, наскільки розробник спростив роботу користувача. Реальність така, що сьогодні існує достатня кількість точок, що ведуть на конкретний сайт, і стільки ж варіантів виходу. Але, будучи незнайомими з описом структури сайту, користувачі задоволені доти, поки у них присутнє почуття впевненості в тому, що крок за кроком вони наближаються до своєї мети. На жаль, дуже часто ці надії не виправдовуються.

Будь-який відвідувач, опинившись на сайті, спочатку шукає навігаційні елементи, тобто меню або різні посилання. При цьому важливо, щоб вміст зазначених деталей було ідентично їх назвам, в іншому випадку вони не тільки не допоможуть користувачеві у пошуках, а й заплутають його. Іншими словами, навігаційні елементи спрямовані на те, щоб структура web сайту стала користувачеві більш зрозумілою, і він відразу ж міг визначити, чи зможе він на конкретному сайті знайти необхідну йому інформацію чи ні. Безумовно, складність створення структури сайту залежить від типу сайту. Наприклад, інтернет-ресурс великій компанії матиме зовсім інші розділи, ніж чийсь персональний сайт.

Розгалуження інформації при розробці сайту і структури обов'язково, адже таким чином до неї полегшується доступ не тільки користувачів, але і редакторів, які повинні стежити за її оновленнями і доповненнями.

На жаль, на сьогоднішній день має місце думка розробників про те, що чим разветвленнее і ширше буде правильна структура сайту, тим професійніше здасться їхня робота, але при цьому вони не враховують, що створення структури сайту проводиться для рядових користувачів, а не подібних собі фахівців . Адже навігація створюється саме для відвідувачів ресурсу, тому й визначальними критеріями при її формуванні повинні бути зручність, простота і легкий доступ.

При правильній структурі сайту поданні інформації розділяється на структурні групи і відповідні рівні. Звичайно, залежно від спрямованості і типу сайту вимоги можуть бути іншими, але основоположні принципи серйозні розробники повинні дотримуватися завжди.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини www.myyunku.com www.nicesoft.ru www.naqatube.com www.nurotaxtb.uz www.pushkin-museum.ru www.pozitiff.info www.rap-z.ru www.qazaqpen-club.kz www.russkie-pesni.com www.rixtechtools.com